• 1401/10/13
  • - تعداد بازدید: 55
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

5 محصول جدید فناورانه و دانش بنیان حوزه سلامت در شیراز به بهره برداری رسید

5 محصول جدید فناورانه و دانش بنیان حوزه سلامت در شیراز به بهره برداری رسید

با حمایت دانشگاه علوم و خدمات بهداشتی درمانی پزشکی شیراز، از پنج محصول جدید فناورانه و دانش بنیان حوزه سلامت در شیراز رونمایی شد و این محصولات برای نخستین بار در کشور به بهره برداری رسید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اعلام این خبر گفت: این پنج محصول شامل دستگاه پمپ «DVT یا IPC» برای جلوگیری از لخته شدن خون بیماران بستری؛ دستگاه اتوماتیک استخراج «DNA»؛ دستگاه پوشر خون دیجیتال؛ دستگاه هوشمند تله مانیتورینگ علائم حیاتی، محصولات مولاژ آموزشی ویژه دستیاران جراحی و دستگاه اندازه گیری دز بیمار از راه دور در حوزه پزشکی هسته ای است که برای نخستین بار در کشور رونمایی شد. 

دکتر «مهتاب معمارپور» در این باره توضیح داد: این پنج دستگاه با تلاش واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان زیر مجموعه مراکز رشد و مرکز نوآوری و شتاب دهنده دانشگاه در حوزه تشخیص، آموزش و سلامت، به چرخه تولید رسیده است و در مراکز آموزشی درمانی و منازل سطح کشور مورد استفاده قرار می گیرد.

او با اشاره به اهمیت بهره مندی از دانش های نوین در حوزه سلامت که قابلیت های جدیدی را فراهم می آورد؛ اظهار کرد: به عنوان مثال چند مولاژ جدید رونمایی شده، با امکان آموزش تکنیک های پایه جراحی، برای دستیاران جراحی عمومی و زنان مورد استفاده قرار می گیرد و گام‌ مهمی در بهبود کیفی آموزش و کاهش هزینه های مربوطه است؛ همچنین دستگاه اندازه گیری میزان تشعشع بیماران ید درمانی شده، مربوط به حوزه پزشکی هسته ای است که با دارا بودن قابلیت اندازه گیری از راه دور، برای بیمارانی کاربرد دارد که در موقع ترخیص میزان تشعشع بالایی دارند.

پارک فناوری سلامت؛ زیرساختی برای شتاب بخشیدن به توسعه فناوری سلامت در فارس

دکتر معمارپور یکی از چالش های حوزه تولید و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان را پیش بینی زیرساخت‌های لازم در این زمینه برشمرد و ادامه داد: بخشی از این چالش به دلیل بالا بودن هزینه ایجاد زیرساخت ها در حوزه سلامت است که امکان تامین آن اغلب از سوی شرکت های دانش بنیان وجود ندارد، از همین سو دانشگاه علوم پزشکی شیراز کوشیده است با راه اندازی پارک فناوری سلامت دانشگاه، این چالش را تا حد زیادی برطرف سازد.

او با اشاره به آغاز به کار رسمی پارک فناروی سلامت دانشگاه از هفته جاری، این اقدام را گامی امیدبخش برای شتاب بخشیدن و رونق در حوزه پژوهش و فناوری مجموعه سلامت فارس دانست و از پیش بینی فضای دفتری و کارگاه های نیمه صنعتی برای رشد شرکت های دانش بنیان در این پارک خبر داد تا فعالان این حوزه بتوانند ضمن تولید اولیه محصولات، امکان ارائه محصول به بازار را با سرعت بیشتری بیابند.

فعالیت 34 شرکت فناورانه و دانش بنیان در پارک فناوری سلامت دانشگاه

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز فاز نخست این مجموعه در فضایی معادل دو هزار و پانصد متر مربع پیش بینی شده است، گفت: در حال حاضر 34 شرکت فناورانه و دانش بنیان در این مجموعه مستقر هستند و برای فاز بعدی نیز زمینی به مساحت 17 هکتار، در نظر گرفته شده است.

او با تاکید بر نقش تاثیرگذار حمایت های دانشگاه برای تقویت این شرکت ها و شتاب بخشیدن به روند تولید این محصولات اظهار کرد: واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان زیر مجموعه مراکز رشد و مرکز نوآوری و شتاب دهنده دانشگاه، اغلب محصولات مرتبط با حوزه سلامت را نه تنها در سطح استان فارس، بلکه در سطح کشور تولید و عرضه کرده و برخی از آنان این محصولات را به کشورهای منطقه نیز صادر می کنند.

پارک فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با پیش بینی فضای دفتری برای شرکت های دانش بنیان و کارگاه های تولید نیمه صنعتی، در پردیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز واقع شده است و هشتم دی 1401، با حضور رئیس و مسوولان دانشگاه علم پزشکی شیراز به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد./103

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 72449
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن استاتیک شماره 75 موجود نیست