• 1404/02/21
  • - تعداد بازدید: 12
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به معاون بنیاد ملی علم ایران ارایه شد

توانمندی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در «سلول‌درمانی»

 

 

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از ارایه گزارش توانمندی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه‌ی سلول‌درمانی، در در نشست مشترک با معاون پژوهشی و فناوری بنیاد ملی علم ایران خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «حمید محمدی»، با بیان برخی فعالیت‌های پژوهشی و فناوری این دانشگاه در زمینه‌ی سلول‌درمانی، گفت: توانسته‌ایم در مرزهای دانش سلول‌درمانی گام برداریم.

او افزود: سلول‌درمانی یکی از زمینه‌های علمی موفق در این دانشگاه است، به طوری که برخی بیماری‌های غیرقابل درمان در گذشته، امروز با سلول‌درمانی بهبود می‌یابد و برخی بیماری‌های نیازمند پیوند عضو هم برای درمان بی‌نیاز از پیوند می‌شوند.

دکتر محمدی، با اشاره به اهمیت و ضرورت حمایت‌های بنیاد ملی علم ایران از حیطه‌ی سلول‌درمانی، بیان کرد: زیرساخت‌های فنی و متخصصان توانمند این دانشگاه، زمینه‌ی پذیرش ماموریت‌های ملی در حوزه سلول‌درمانی را دارا هستند.

رئیس مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختیپ دانشگاه، نیز گفت: بخش‌های گوناگون فعال در زمینه‌ی سلول‌درمانی هم‌ در گروه‌های علوم پایه، از جمله در دانشکده «علوم و فناوری‌های نوین پزشکی»، و هم در گروه‌های علوم بالینی وجود دارد.

دکتر «نگار آذرپیرا» افزود: در بخش‌های گوناگون فعال در مراکز تحقیقاتی، از جمله در قلب و عروق، چشم‌پزشکی، سوختگی، پوست، استخوان و مفاصل (ارتوپدی) و همچنین جداسازی سلول‌های کبدی، فعالیت‌های چشمگیری در این سالیان انجام شده است.

او بیان کرد: شیراز، قطب پیوند اعضای گوناگون همچون کبد، کلیه، لوزالمعده و مغز‌ استخوان، است و همین سبب ایجاد یک ظرفیت مضاعف در زمینه‌ی سلول‌درمانی و تقویت ارتباط با مراکز علمی بین‌المللی مرتبط شده‌ است.

دکتر آذرپیرا، با اشاره به وجود زیرساخت‌هایی همچون «اتاق تمیز» و دستگاه «اولتراسانتریفیوژ»، در این دانشگاه، تولید فرآورده‌های بدون سلول (Cell free) و حاوی «اگزوزوم‌»ها یا همان ترشحات خارجی سلول‌ها را امکان پذیر اعلام کرد.

در این نشست، همچنین اعضای هیئت علمی از گروه قلب کودکان، مرکز تحقیقات پیوند اعضا، گروه علوم سلولی کاربردی، مرکز تحقیقات چشم‌پزشکی، مرکز تحقیقات فناوری سلول‌های بنیادی، توضیحاتی را درباره فعالیت خود در عرصه‌ی «سلول درمانی» ارایه کردند و امکان استفاده از فناوری «کریسپر» و ویرایش ژن در مبحث سلول‌درمانی نیز مورد تاکید قرار گرفت.

این نشست، روز سه‌شنبه شانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۴ در برج پژوهشی محمد رسول الله (ص) برگزار شد.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 123847

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن استاتیک شماره 75 موجود نیست